Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
MAKKARASTA
…puhutaan kevään viimeisessä tieteellisgastronomisessa ruokaklubissa keskiviikkona 3.5.2023. Makkaroita maistamalla (arvioimalla) ja arvioinnin tuloksia pohtimalla pääsemme keskustelemaan siitä, mikä tekee makkarasta makkaran.
TG-klubeissa on aina teeman mukaiset näytteiden aistinvaraiset arvioinnit, mutta yhtä tärkeää on ollut teemaan liittyvät teoreettiset esitykset. Tällä kertaa makkaran historiaa ja nykypäivää tulee meille valaisemaan Markku Haapio, jonka mittava tietokirjatuotanto kattaa myös lukuisia makkara-aiheisia kirjoja, ainakin: Nakit ja muusi − Suomalaisen makkarakirja, Sininen lenkki ja kymmenen mestaria, Sikapossu sekä Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit. Markku pitää myös ruoka-aiheista blogia Nakit ja muusa (https://www.nakitjamuusa.fi).
Tervetuloa siis klubi-iltaan joko Helsinkiin tai Turkuun! Helsingissä kokoonnumme Hotelli- ja Ravintolamuseon tiloissaKaapelitehtaalla osoitteessa Kaapeliaukio 3, G-porras, Helsinki. Turussa kokoonnumme Turun yliopiston Medisiina D-rakennuksessa sijaitsevassa Aistikattila-moniaistilaboratoriossa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10, Turku. Turun ja Helsingin välillä on Zoom-yhteys, sillä toteutus on yhteinen. Molempiin tilaisuuksiin on etukäteisilmoittautuminen, sillä tiloihin mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia. Osallistumislinkit:
- Ilmoittautuminen Helsinkiin tämän linkin kautta: https://www.hotellijaravintolamuseo.fi/nayttely/tieteellis-gastronominen-klubi/
- Ilmoittutuminen Turkuun tämän linkin kautta: https://www.flavoria.fi/ruokaklubi/