Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

MAKKARASTA

Published On: 25.4.20230 CommentsCategories: Yleinen

…puhutaan kevään viimeisessä tieteellisgastronomisessa ruokaklubissa keskiviikkona 3.5.2023.  Makkaroita maistamalla (arvioimalla) ja arvioinnin tuloksia pohtimalla pääsemme keskustelemaan siitä, mikä tekee makkarasta makkaran.

TG-klubeissa on aina teeman mukaiset näytteiden aistinvaraiset arvioinnit, mutta yhtä tärkeää on ollut teemaan liittyvät teoreettiset esitykset.  Tällä kertaa makkaran historiaa ja nykypäivää tulee meille valaisemaan Markku Haapio, jonka mittava tietokirjatuotanto kattaa myös lukuisia makkara-aiheisia kirjoja, ainakin: Nakit ja muusi − Suomalaisen makkarakirja, Sininen lenkki ja kymmenen mestaria, Sikapossu sekä Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit.  Markku pitää myös ruoka-aiheista blogia Nakit ja muusa (https://www.nakitjamuusa.fi).

Tervetuloa siis klubi-iltaan joko Helsinkiin tai Turkuun!  Helsingissä kokoonnumme Hotelli- ja Ravintolamuseon tiloissaKaapelitehtaalla osoitteessa Kaapeliaukio 3, G-porras, Helsinki.  Turussa kokoonnumme Turun yliopiston Medisiina D-rakennuksessa sijaitsevassa Aistikattila-moniaistilaboratoriossa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10, Turku.  Turun ja Helsingin välillä on Zoom-yhteys, sillä toteutus on yhteinen.  Molempiin tilaisuuksiin on etukäteisilmoittautuminen, sillä tiloihin mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia.  Osallistumislinkit:

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?