Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Mitä maitoa leipäjuustoon?

Published On: 1.9.20190 CommentsCategories: Maitotuotteet

Miten syöt leipäjuustosi? Laitatko uuniin ja nautit lakkahillon kanssa? Murennatko mustaan kahviin ja lusikoit sieltä suuhusi? Vai puraisetko sellaisenaan narskuvan juuston kahvin seuraksi?

Minulle menee kaikki tyylit, kunhan juusto on tuoretta, mehevää ja narskuvaa. En ole koskaan tehnyt itse leipäjuustoa, joten on jo aika.

Syyskuun 2019 MG-klubit alkavatkin leipäjuuston merkeissä. Tutustumme valmistustekniikkaan ja testaamme, miten maito vaikuttaa juuston laatuun.

MG-klubi alkaa taas kesätauon jälkeen perinteisesti kuukauden toisena maanataina. Tapaamme siis ensi maanantaina 9.9.2019 klo 17-19 Stadin ammattiopiston tiloissa Helsingin Roihuvuoressa osoitteessa Prinsessantie 2. Tervetuloa vanhat ja uudet!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?