SCIENCE OF SHAKEN OR STIRRED (korjattu 4.4.2022 alkoholiton testijuoma ginimartiniksi)

27 maalis
Kuva Hotelli- ja ravintolamuseon arkistoista

James Bond halusi Vodka Martiininsa aina ravistettuna – ”shaken, not stirred”, ja tämä lienee yksi cocktail-maailman eniten tutkituista ohjeista.  Cocktail-maailmaan mekin sukellamme huhtikuun tieteellis-gastronomisessa TG-klubissamme Helsingissä ja Turussa keskiviikkona 6.4.2022 klo 17-19.  

Illan avaa Hotelli- ja ravintolamuseon johtaja Anni Pelkonen kertomalla kotimaisesta cocktail-historiastamme.  Tämän jälkeen sukellamme Turun yliopiston väen johdattamana tuohon kuuluisaan Shaken, not stirred -väittämään sekä teoreettisesti että aistinvaraisesti asiaan perehtyen. Elintarvikekehityksen professori Anu Hopia johdattelee aiheen teoriaan Helsingin päädystä, ja koordinaattori Pauliina Ojansivun tiimi Turussa hoitaa tuotteiden aistinvaraisen arvioinnin.

Kai Kilpinen Helsinki Distilling Compannysta suunnitteli meille testidrinkin HDC:n ginistä. Niille, jotka väittävät, että James Bond nautti vodkamartineja, kerrottakoon, että Ian Flemingin kirjoissa JB nauttii 19 vodkamartinia ja 16 ginimartinia.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Turun yliopiston kesken. Helsingin ja Turun välillä on videoyhteys. Helsingissä tilaisuus pidetään Kaapelitehtaalla Hotelli- ja ravintolamuseon tiloissa osoitteessa Kaapeliaukio 3, G-porras. Hotelli- ja ravintolamuseoon ilmoittaudutaan ennakkoon museon kotisivuilla. Mukaan mahtuu tällä kertaa vain 15 ensin ilmoittautunutta, joten kannattaa olla nopea. Turussa kokoonnumme Turun yliopiston Medisiina D-rakennuksessa Aistikattila-moniaistilaboratoriossa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10. Myös Turkuun pyydetään ilmoittautumaan osoitteessa https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=12498.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *