ÖLJYSSÄ KYPSYTETTY PARSA ON VENUKSESTA JA VEDESSÄ KYPSYTETTY MARSISTA

16 touko
Niin taas päädyimme pitämään keväisen parsasession kevään viimeisessä luonnontieteellis-gastronomisessa ruokaklubissamme.  Aihe on ollut ennenkin toukokuun klubi-illan teema, mutta hyvä esimerkki siitä, miten hieno raaka-aine ja aihe kestää useammankin keskustelu- ja maistelukerran.  Illan aloitti Tatu kertaamalla parsan kulttuurihistoriaa ja gastronomista historiaa ... Read more »

PERINTEISTÄ VAI VEGAANIMARENKIA?

3 marras
Muutama vuosi takaperin testasimme kikherneliemen vaahdotuskykyä hyvällä menestyksellä. Siitä pari vuotta eteenpäin jatkoimme marengin parissa ja siirryimme sveitsiläiseen marenkiin. Tuo ensimmäinen testi todisti kikherneliemen loistavaa vaahdotuskykyä, ja siitä onkin tullut vegaanituotteiden vakiovaahdottaja. Ainoa haitaksi koettu ominaisuus oli vegaanimarengin lievä vetisyys ... Read more »

TOFUN TIE

20 tammi
Ensin huonot uutiset: porukalla ei ole kovin suurta luottamusta Tatun tofuntekokykyihin.  Kerrotaan ne hyvät uutiset sitten postauksen lopuksi. Tammikuun 2019 MG klubin aiheeksi valikoitui tofu.  Kysyimme, miten soijapapu muuttuu tofuksi, ja mitä sen erivaiheissa tapahtuu.  Tammikuun maistelukierrokseen valittiin kolme kaupallista ... Read more »

Tehdäänkö tofua?

6 tammi
Meillä on Tatun kanssa kerättynä pitkä lista mahdollisia teemoja kevään MG-klubiin.  Listalle on päässyt uutta ja vanhaa, eläin- ja kasvikunnan tuotteita, paistamista, keittämistä ja leipomista. Päätimme aloittaa vuoden tutustumalla tofun kemiaan ja pääsemme herkuttelemaan itse tehdyllä tofulla, jonka Tatu lupasi ... Read more »

EROTTAAKO TYLSÄLLÄ JA TERÄVÄLLÄ VEITSELLÄ LEIKATUN SIPULIN TOISISTAAN?

4 maalis
Tätä elämää suurempaa kysymystä lähdimme pohtimaan helmikuun MG klubissa Helsingin Roihuvuoressa. Tiedättehän, miten keittiöväki aina jaksaa teroittaa veitsen teroittamäisen tärkeyttä! Me emme noihin teroituksiin uskoneet, vaan päätimme testata asiaa käytännössä. Niinpä Tatu tylsensi veitsensä tahallaan ja valmisti neljä erilaista kuullotettua ... Read more »