UMAMISIA SIENILIEMIÄ LOKAKUUTA LEMPEYTTÄMÄÄN

Koska herkkutatteja ei enää metsistä löydy, eikä tästä puusta veistetystä saa kunnon lientä, meidän täytyy turvautua kasvatettuihin sieniin. Mutta eipä hätää, kerron klubi-illassa omista tutkimuksistamme luonnon sienien parissa. Olipa runollinen aloitus! Mutta näin se on, sillä perehdymme lokakuun luonnontieteellis-gastronomisessa ruokaklubissa sienten umamimakuun. Todelliseen vai kuviteltuun - sitä selvittelemme makuraadin voimin. Viime klubi-illan päätteeksi ideoimme syksyn

2021-10-05T16:36:38+03:003.10.2021|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia

ÖLJYSSÄ KYPSYTETTY PARSA ON VENUKSESTA JA VEDESSÄ KYPSYTETTY MARSISTA

Vihreää vaiko valkoista? Niin taas päädyimme pitämään keväisen parsasession kevään viimeisessä luonnontieteellis-gastronomisessa ruokaklubissamme.  Aihe on ollut ennenkin toukokuun klubi-illan teema, mutta hyvä esimerkki siitä, miten hieno raaka-aine ja aihe kestää useammankin keskustelu- ja maistelukerran.  Illan aloitti Tatu kertaamalla parsan kulttuurihistoriaa ja gastronomista historiaa Suomessa.   Parsa on vanha kulttuurikasvi, josta ensimmäiset kuvallis-kirjalliset maininnat löytyvät 4000 vuoden

PERINTEISTÄ VAI VEGAANIMARENKIA?

Tätä on tehty ennenkin MG-klubi-illoissa. Muutama vuosi takaperin testasimme kikherneliemen vaahdotuskykyä hyvällä menestyksellä. Siitä pari vuotta eteenpäin jatkoimme marengin parissa ja siirryimme sveitsiläiseen marenkiin. Tuo ensimmäinen testi todisti kikherneliemen loistavaa vaahdotuskykyä, ja siitä onkin tullut vegaanituotteiden vakiovaahdottaja. Ainoa haitaksi koettu ominaisuus oli vegaanimarengin lievä vetisyys ja täyteläisyyden puute sekä sen selvästi havaittavissa oleva papumainen aromi.

TOFUN TIE

Ensin huonot uutiset: porukalla ei ole kovin suurta luottamusta Tatun tofuntekokykyihin.  Kerrotaan ne hyvät uutiset sitten postauksen lopuksi. Tammikuun 2019 MG klubin aiheeksi valikoitui tofu.  Kysyimme, miten soijapapu muuttuu tofuksi, ja mitä sen erivaiheissa tapahtuu.  Tammikuun maistelukierrokseen valittiin kolme kaupallista tofua, ja lisäksi Tatu lupasi viikonlopun aikana valmistaa kuivatuista soijapavuista itse tofua.  Nämä neljä maustamatonta

2019-01-20T21:27:22+03:0020.1.2019|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia

Tehdäänkö tofua?

Meillä on Tatun kanssa kerättynä pitkä lista mahdollisia teemoja kevään MG-klubiin.  Listalle on päässyt uutta ja vanhaa, eläin- ja kasvikunnan tuotteita, paistamista, keittämistä ja leipomista. Päätimme aloittaa vuoden tutustumalla tofun kemiaan ja pääsemme herkuttelemaan itse tehdyllä tofulla, jonka Tatu lupasi valmistaa meille valmiiksi ensi viikon maanantain arviointiin. Olen itse tehnyt kerran elämässäni tofua alusta alkaen,

2019-01-06T21:03:28+03:006.1.2019|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia

EROTTAAKO TYLSÄLLÄ JA TERÄVÄLLÄ VEITSELLÄ LEIKATUN SIPULIN TOISISTAAN?

Tätä elämää suurempaa kysymystä lähdimme pohtimaan helmikuun MG klubissa Helsingin Roihuvuoressa. Tiedättehän, miten keittiöväki aina jaksaa teroittaa veitsen teroittamäisen tärkeyttä! Me emme noihin teroituksiin uskoneet, vaan päätimme testata asiaa käytännössä. Niinpä Tatu tylsensi veitsensä tahallaan ja valmisti neljä erilaista kuullotettua sipulierää. Siitä kohta lisää. Sitä ennen tilkka teoriaa, jota löytyy mukavasti muun muassa täältä tanskalaistutkija

2018-03-04T21:18:40+03:004.3.2018|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia
Go to Top