Pikkelöintiä

5 marras
Pikkelöintiä on monenlaista.  Sitä voi tehdä suolalla, hapolla, fermentoimalla tai näiden yhdistelmillä. Pikkelöinti, hapolla ja suolalla säilöminen on yksi vanhimmista säilömismuodoista, joskin tänä päivänä pakasteiden, pastörointien ja muiden tehokkaiden säilöntämenetelmien aikana sen merkitys taitaa olla suurelta osin gastronominen. Tapa muokata ... Read more »

TATUN KIMCHI EI AINA ONNISTU

3 huhti
…tai en tiedä, olisinko saanut tuota paljastaa.  Sanoin sen nyt kuitenkin julki, sillä MG-klubi ammentaa yleensä parhaat tuotoksensa epäonnistumisista.  Maaliskuun MG klubissa on siten odotettavissa onnistumisia! Kimchi – tuo eteläkorealainen hapatettu tulinen herkku – kuuluu maailman tuhansiin, ellei miljooniin maitohappokäymisellä ... Read more »

Hernemarenkia?

13 syys
Syksyn ensimmäinen MG klubi pyörähtää käyntiin maanantaina 21.9. klo 17- tutussa paikassa eli Stadin ammattiopiston tiloissa Roihuvuoressa.  Tatu oli miettinyt kesällä jäätyneen kalan kypsentämistä, minä hernemarenkia, jonka sielunelämään haluaisin paneutua tarkemmin.  Molemmat aiheet tulevat syksyn aikana tutuiksi, mutta syyskuu päätettiin ... Read more »