EROTTAAKO TYLSÄLLÄ JA TERÄVÄLLÄ VEITSELLÄ LEIKATUN SIPULIN TOISISTAAN?

Tätä elämää suurempaa kysymystä lähdimme pohtimaan helmikuun MG klubissa Helsingin Roihuvuoressa. Tiedättehän, miten keittiöväki aina jaksaa teroittaa veitsen teroittamäisen tärkeyttä! Me emme noihin teroituksiin uskoneet, vaan päätimme testata asiaa käytännössä. Niinpä Tatu tylsensi veitsensä tahallaan ja valmisti neljä erilaista kuullotettua sipulierää. Siitä kohta lisää. Sitä ennen tilkka teoriaa, jota löytyy mukavasti muun muassa täältä tanskalaistutkija

2018-03-04T21:18:40+03:004.3.2018|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia

VEITSEN TERÄLLÄ

Tämä punasipuli on leikattu terävällä veitsellä. Sipuli, tylsä veitsi ja terävät veitsi - siinä helmikuun klubi-iltamme teema. Minulla on hieno teoria siitä, miksi terävällä veitsellä leikattu sipuli maistuu erilaiselta kuin tylsällä veitsellä leikattu sipuli, ja olen pitkään miettinyt, mahtaako tuo olla vain teoriaa, vai onko siinä todella jotakin perää. Klubilaisten keskuudessa nousi esiin

Pikkelöintiä

Pikkelöintiä on monenlaista.  Sitä voi tehdä suolalla, hapolla, fermentoimalla tai näiden yhdistelmillä. Pikkelöinti, hapolla ja suolalla säilöminen on yksi vanhimmista säilömismuodoista, joskin tänä päivänä pakasteiden, pastörointien ja muiden tehokkaiden säilöntämenetelmien aikana sen merkitys taitaa olla suurelta osin gastronominen. Tapa muokata kasviksia, lihaa, kalaa ja monia muita raaka-aineita monella tavalla herkulliseen muotoon. Marraskuun MG-klubi keskittyy pikkelöimään

KULKEEKO SUOLA YLÄMÄKEEN?

  Tammikuun 2017 MG klubissa suolataan kalaa ja porkkalaa.  Onko paikalla väliä eli tuleeko yläpuolella suolautuvasta erilainen kuin alapuolella suoautuvasta? Tämä oli Tatun ehdotus vuoden ensimmäisen MG klubin teemaksi ja hyvä ehdotus olikin. En nimittäin yhtään tiedä, enkä osaa ennustaa, vaikuttaako ylämäki suolan kulkuun.  Tietääkö kukaan muu? Jos esimerkiksi graavaan kalan tai porkkalan

TATUN KIMCHI EI AINA ONNISTU

Tämä on toiseksi paras kuva, jonka olen ikinä ottanut. Kaalipelto Eurajoella syksyllä 2015 oli aivan järkyttävän kaunis näky! ...tai en tiedä, olisinko saanut tuota paljastaa.  Sanoin sen nyt kuitenkin julki, sillä MG-klubi ammentaa yleensä parhaat tuotoksensa epäonnistumisista.  Maaliskuun MG klubissa on siten odotettavissa onnistumisia! Kimchi - tuo eteläkorealainen hapatettu tulinen herkku - kuuluu

MARENKITAISTELU – MUNA VASTAAN HERNE

Kikherne ja kananmunan valkuainen kisasivat syksyn ensimmäisessä MG klubissa Stadin ammattiopiston opetuskeittiössä, kummalla tulee parempaa marenkia... MG klubi aloitti syksyn tutustumalla kesän aikana otsikoihin putkahtaneeseen säilykekikherneen liemeen, josta oli alettu loihtia vaahdotettuja vegaaniherkkuja, joiden ei aiemmin uskottu olevan mahdollista ilman kananmunan valkuaista. Kananmunan valkuaisen proteiinit tekevät yhdessä loistavan vaahdon. Itsekin olen

Go to Top