Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

MILTÄ SUOLA MAISTUU?

Published On: 1.3.20220 CommentsCategories: Mausteet, suola ja etikka

Monta muutosta on tapahtunut luonnontieteellis-gastronomisessa ruokaklubissamme eli MG-klubissa:

  1. Paikka Helsingissä on muuttunut Kaapelitehtaalle Hotelli- ja ravintolamuseoon.  Turussa kokoonnumme edelleen Turun yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa
  2. Museon aukioloajoista johtuen ajankohta on muuttunut keskiviikolle, jolloin myös museo on avoinna pidempään.  Kevään 2022 ajan kokoonnumme keskiviikkona 9.3. ja 6.4.  Syksylle sitten etsitään sopiva vakikeskiviikko.
  3. Tieteenalojen laajentuessa luonnontieteistä muihinkin tieteenaloihin, klubin nimikin on muuttunut laveammaksi Tieteellis-Gastronomiseksi ruokaklubiksi, eli TG-klubiksi.  
  4. Klubi-iltoja markkinoidaan nyt ammattimaisemmin sekä Turussa että Helsingissä.  
  5. Klubi-iltoihin sekä Helsingissä että Turussa on myös nyt ilmoittautumispyyntö, joka tapahtuu erillislinkkien kautta.  Molempiin paikkoihin mahtuu max 20 osallistujaa.

Monta asiaa on onneksi pysynyt myös entisellään:

  1. Klubi-illat järjestetään aina jonkin mielenkiintoisen teeman ympärille, josta sekä kuullaan teoriaa että tutustutaan käytäntöön ruokia tai juomia maistellen ja arvioiden.  Tai suolaliuoksia, niin kuin nyt maaliskuussa 2022.  Arvioinnin tulokset avataan yhdessä ja niistä keskustellaan kuultuun teoriaan pohjaten.
  2. Klubi-illat ovat avoimia kaikille uteliaille ruoasta kiinnostuneille tyypeille.  Niin vanhat kuin uudetkin & sekä satunnaiset että vakituiset kävijät ovat tilaisuuksiin lämpimästi tervetulleita.
  3. Klubi-illoista viestitään edelleen tässä blogissa viikkoa etukäteen ja muutama päivä jälkikäteen kunkin klubi-illan.  Tekstiä löytyy sekä BLOGI-välilehdeltä, että TG-KLUBI … -välilehdeltä.

Ja sitten asiaan:  Maaliskuun 2022 klubi-illassa puhutaan suolasta.  Mitä kaikkea suola merkitsee meille?  Mitä rooleja sillä on ruoassamme? Mistä kaikkialta suolaa saadaan?  Ja ennen kaikkea – MILTÄ SUOLA MAISTUU?

******************************************************

Tieteellis-gastronominen ruokaklubi (TG) kokoontuu keskiviikkona 9.3.2022 klo 17-19 Helsingissä Kaapelitehtaalla Hotelli- ja ravintolamuseossa osoitteessa Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-porras, Helsinki, ja Turussa Turun yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa Medisiina D-rakennuksessa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10, Turku. Ilmoittautuminen Helsinkiin tästä linkistä  ja Turun ilmoittautumislinkki löytyy täältä.

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?