PULLALLA SYKSYYN

1 syys

Naputtelin juuri kohta julkaistavan kirjamme (Hyppysellinen tiedettä, Gaudeamus) kiitoksiin tekstin: Monia muitakin meidän on kiittäminen panoksesta tähän kirjaan. Niitä olette erityisesti kaikki MG-klubin osallistujat ja isännät, jotka olette kiinnostuksellanne ja aktiivisella osallistumisellanne ohjanneet meitä mielenkiintoisten kysymysten ja tiedon äärelle. Paitsi että tapaamiset ovat olleet erittäin hauskoja ja virkistäviä, teidän ansiostanne klubi-iltojen keskusteluissa on syntynyt yksi jos toinenkin ahaa-elämys, joka on päätynyt myös tämän kirjan sivuille.

Tuo kirja on myös ollut syy blogihiljaisuuteeni.  Se päättyy nyt, kun aloitamme syksyn MG klubit kesätauon jälkeen.  Syksyn klubi-iltojen ajankohdat ovat vähän vaihtelevat johtuen Tatun ja minun aikatauluista, mutta syksyn ensimmäinen pidetään tiistaina 12.9. teemana pulla.  Tai ranskanpulla, josta Tatulla oli taas hyvä kysymys:

  • Miksi jotkut pullanleipojat haluavat lisätä kaikki jauhot samalla kertaa tiinuun, mutta toisille on tärkeää laittaa jauhot pienissä erissä?

Nimittäin jotkut väittävät, että jos jauhot laittaa pienissä erissä taikinaan, sinne syntyy sitkoa, joka on sitkonmuodostuksen eri vaiheissa – toiset loppuun asti verkottuneet, toiset vasta ihan alkuvaiheessa.

Tätä me pohdimme eli vanhan tavan mukaan teoretisoimme ja testaamme.  Ja syömme pullaa.

Tervetuloa siis syksyn 2017 ensimmäiseen MG klubin tapaamiseen tiistaina 12.9.2017 klo 17-19 vanhaan tuttuun paikkaan Stadin ammattiopistolle osoitteeseen Prinsessantie 2, Roihuvuori ja Helsinki. Toivottavasti siellä kokoontuu sekä vanhoja että uusia klubilaisia.  Muistutuksena, että klubi on kaikille avoin, jäsenkortteja ei jaeta eikä kysellä!

2 thoughts on “PULLALLA SYKSYYN

  1. Kannattaa varmaan lopulliseen versioon korjata ylimääräinen ”ja” pois tuolta kirjan nimestä? Tai toivottavasti on jo tässä vaiheessa huomattu 🙂

    • Joo, kiitos – se oli huomattu myös Gaudeamuksessa:-) Kirjan asun loppuviimeistely on kyllä oma taiteenlajinsa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *