Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

SYKSYN KLUBI-ILLAT

Published On: 2.9.20140 Comments on SYKSYN KLUBI-ILLATCategories: Yleinen

Kylmä vai kuuma pannu - kumpi lie pihville parempi? Tätä pohditaan syksyn ensimmäisessä MG klubissa 15.9.2014 klo 17-19 Roihuvuoressa.

Syksyn MG klubit aloittavat taas tuttuun tapaansa joka kuukauden kolmas maanantai klo 17-19 eli 15.9., 20.10., 17.11. ja 15.12.  Kokoonnumme ensimmäiseen klubi-iltaan perinteisesti Roihuvuoreen, mutta sen jälkeen aikomus on taas reissata ympäri pääkaupunkiseutua erilaisten ruokaosaajien luona vieraillen.

Tatu oli kesällä siirtynyt paistamaan kalansa kylmällä pannulla. Tai siis laittamaan kalan kylmälle pannulle ja siitä sitten kuumentaen.  Epäilin suuresti moista ja niinpä päätettiin ottaa syksyn ensimmäisen klubi-illan teemaksi ”kylmä vai kuuma pannu”?  Teoretisoidaan taas tuttuun tapaan ja testataan muutamalla eri raaka-aineella, että mitähän siitäkin tulee!

Laitan alustavan teoriapohdinnan taas perinteisesti noin viikkoa ennen tapaamista.  Siitä se sitten taas syksy ryöpsähtää käyntiin!

 

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?