Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
SYKSYN KLUBI-ILLAT
Syksyn MG klubit aloittavat taas tuttuun tapaansa joka kuukauden kolmas maanantai klo 17-19 eli 15.9., 20.10., 17.11. ja 15.12. Kokoonnumme ensimmäiseen klubi-iltaan perinteisesti Roihuvuoreen, mutta sen jälkeen aikomus on taas reissata ympäri pääkaupunkiseutua erilaisten ruokaosaajien luona vieraillen.
Tatu oli kesällä siirtynyt paistamaan kalansa kylmällä pannulla. Tai siis laittamaan kalan kylmälle pannulle ja siitä sitten kuumentaen. Epäilin suuresti moista ja niinpä päätettiin ottaa syksyn ensimmäisen klubi-illan teemaksi ”kylmä vai kuuma pannu”? Teoretisoidaan taas tuttuun tapaan ja testataan muutamalla eri raaka-aineella, että mitähän siitäkin tulee!
Laitan alustavan teoriapohdinnan taas perinteisesti noin viikkoa ennen tapaamista. Siitä se sitten taas syksy ryöpsähtää käyntiin!