Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Tiedekokkauskursseista

Minulta on kyselty säännöllisin väliajoin tiedekokkauskursseista, jollaisen järjestimme ensimmäisen kerran viime syksynä Villa Dalbyssä.  Historiallisesta tapahtumasta kerrotaan muun muassa täällä.  Olemme sen jälkeen järjestäneet niitä muutaman kokonaisille ryhmille (valmiiksi kerätylle ryhmälle on helpompi löytää aika ja paikka).  Kiire ja resurssipula on kuitenkin estänyt tällaisen mahdollisuuden tarjoamisen yksityishenkilöille.

Ajattelin järjestää uuden tiedekokkauskurssin halukkaille ensi elokuulle 29.8.2009 jossakin päin pääkaupunkiseutua.  Asiasta kiinnostuneet voivat olla minuun yhteydessä sähköpostitse gmail-osoitteeseeni (etunimi.sukunimi ja gmail.com).

Julkisia ja kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa leikitellään näillä MG/keittiökemiajutuilla ovat ChemBio-tapahtuman Science Cafe Helsingin messukeskuksessa 29.5.2009 ja Kauhajoen Ruokamessut 4.-6.9.2009, jossa puuhataan teemalla ”Uskomuksia ja totuuksia ruoasta”.  Sinne kerätään parhaillaan hyviä tarinoita.

Tänään 7.5.2009 tulee muuten Teeman ”Tutkiva juttu: Maukkaat molekyylit” klo 20, jonka kamera kävi kuvaamassa yhdellä tiedekokkauskurssillamme.  Ohjelmaan oli mielestäni rakennettu tosi mukava tarina ja siinä haastatellaan minun lisäkseni aistinvaraisen tutkimuksen asiantuntijoita Mari Sandellia Turun yliopistosta ja Hely Tuorilaa Helsingin yliopistosta.  Ohjelman pitäisi löytyä myös Ylen Areenalta noin viikon tämän illan jälkeenkin. Varmaan kiinnostavaa katsottavaa kaikille mausta kiinnostuneille.

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?