Säilötään

Fermentointi, suolaus ja aktiivisen veden määrän vähentäminen ovat ikiaikaisia säilöntämenetelmiä tuhansien vuosien takaa. Hoksaavaisena olentona ihminen on myös osannut hyödyntää luonnosta löytyviä säilöntäaineita, kuten puolukoiden bentsoehappoa. Modernia säilöntätekniikkaa edustaa 1800-luvun puolivälissä keksitty säilykkeiden valmistus. Kaikki yhä käytössä. Ruokavarastojen säilyminen pilaantumattomana on varmaankin ihmiskunnan varhaisimpia pulmia. Kuinka säilöä suuri määrä riistaa tai satoa pilaantumatta ja syömäkelpoisena

MILTÄ MAISTUI HUOMISEN RUOKA?

Mitä syömme huomenna, sitä söimme viime keskiviikkona tieteellis-gastronomisen ruokaklubin vuoden 2022 viimeisessä tapaamisessa. Alkuun heti kiitokset Janne Saarikolle, joka sekä avasi meille visioitaan ja tietämystään tulevaisuuden ruoasta, että hankki maistettavaksi ja arvioitavaksi kolme esimerkkituotetta tulevaisuudesta. Jannen esitystä kuunnellessa oli mukava tunnustella myös omia tuntemuksia esimerkiksi siitä: Miksi minäkin muutama vuosi sitten maistelin mielelläni kaikki mahdolliset hyönteisruoat sirkoista

VIINIÄ JA MARMELADIA

Joulukuun luonnontieteellis-gastronomisen glögikaviaarin kuvailut olivat liukkaan jouluisat. Joulukuun MG-klubi 2021 kokoontui omikron-pilven alla maskein ja etäisyyksien suojissa sekä Turussa että Helsingissä.  Nyt, kun yhteiskuntaa taas uhkaa sulkeutuminen, tuo leppoisa yhteinen hetki tuntuu sitäkin arvokkaamalta.  Tämän aamuisen negatiivisen kotitestin tulos rauhoitti sekin mieltä niin, että nytpä voinkin siirtyä raportoimaan meidän luonnontieteellis-gastronomisen klubitapaamisen tunnelmia ja tuotoksia. Illan

JATKOA MARENKITARINALLE

”Vihdoinkin jälkiruokaa!” huokasivat klubilaiset, kun otimme taas pitkästä aikaa makeat käsittelyynlukuisten kala- ja juusto- ja olut- ja muiden suolaisten teemojen jälkeen.  Onhan siitä tosiaan vierähtänyt, kun viimeksi tartuttiin makeaan.  Tämä oi muistaakseni joulukuussa 2018, kun tutustuimme ruby-suklaaseen.    Mietin, onkohan minun ja Tatun jälkiruokamielikuvitus vähän rajoittunutta, sillä emme ylipäänsäkään ole kovinkaan usein kajonneet jälkiruokiin.  Ja

2019-11-17T21:55:19+03:0017.11.2019|Kananmuna, Uudet teknologiat|0 Kommenttia

KÄSINKIRJOITETTUA RUOKAA

William Shakespeare kirjoitti näytelmiä, mutta me kirjoitamme ruokaa. Kaikki on nykyään niin 3D-printteriä, niin 3D-printteriä, että meidänkin täytyy ottaa asia puheeksi MG-klubissa.  Valitettavasti meillä ei kuitenkaan vielä ole 3D-printteriä, joten joudumme kirjoittamaan ruokaamme käsin. Tai käsinkirjoittamaan ruokamme, miten se nyt sanotaankaan. Joka tapauksessa kevään viimeinen MG-klubi keskittyy 3D-printtauksen maailmaan.  Käymme hiukan läpi 3D-printtauksen

MARENKITAISTELU – MUNA VASTAAN HERNE

Kikherne ja kananmunan valkuainen kisasivat syksyn ensimmäisessä MG klubissa Stadin ammattiopiston opetuskeittiössä, kummalla tulee parempaa marenkia... MG klubi aloitti syksyn tutustumalla kesän aikana otsikoihin putkahtaneeseen säilykekikherneen liemeen, josta oli alettu loihtia vaahdotettuja vegaaniherkkuja, joiden ei aiemmin uskottu olevan mahdollista ilman kananmunan valkuaista. Kananmunan valkuaisen proteiinit tekevät yhdessä loistavan vaahdon. Itsekin olen

Go to Top