”Kuukauden 3. torstai MG tapaaminen”

5 maalis

Tämä on tiedote ja AVOIN KUTSU ASIASTA KIINNOSTUNEILLE

Maaliskuun 3. torstaina 19.3. on ensimmäinen Pariisin mallin mukainen MG tapaaminen, josta olen puhunut mm. tämän blogin sivuilla aiemmin.   Ajatuksena on järjestää samantyyppinen molekyyligastronomian avoin seminaari joka kuukauden 3. torstai kuin, mitä on vuodesta 2000 järjestetty Pariisissa Hervé Thisin johdolla.  Kuvauksen tilaisuudesta saa esimerkiksi täältä.  Suomessa ensimmäinen tällainen järjestetään nyt seuraavasti:

AIKA:  torstai 19.3. klo 17-19

PAIKKA: Helpa – Helsingin palvelualojen oppilaitos, Prinsessantie 2

TEEMA: Montako kerrosta juomaan saadaan rakennettua, kun hyödynnetään muutamaa luonnonlakia, kuten 1. Vesi ja öljy eivät sekoitu toisiinsa, 2. Öljy on kevyempää kuin vesi, 3. Suola/sokeri liukenevat veteen, mutta eivät öljyyn 4. Alkoholi liukenee sekä veteen että öljyyn.

Parin tunnin aikana keskustellaan nesteiden ominaisuuksista ja rakennellaan monikerroksisia systeemejä.  Lisäksi ideoidaan ja sovitaan yhdessä seuraavan kerran teemasta, joka saisi olla mielellään kysymys, jonka ympärille voisin rakentaa pienen kokeen tyyliin ”Mitä lihan makuun vaikuttaa marinointiaika”.

En osaa etukäteen sanoa, miten tämä lähtee toimimaan Suomessa tai kuinka paljon väkeä tänne saattaisi tulla.  Minä valmistelen teeman ympärille pienen kokeen.  Helpa tarjoaa tilat – KIITOS JARI HÄMÄLÄINEN JA DAN KOSKINEN JO ETUKÄTEEN:-)

Kukaan ei luennoi, eikä kenenkään tarvitse esittää viisaampaa kuin on.  Toivottavasti paikalle tulee aktiivisia keskustelijoita ja ääneen ajattelijoita, mutta sinne saa tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Tärkeintä on kerääntyä yhteen kaikkia kiinnostavan asian ympärille.

Tilaisuus on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja sikäli ainutlaatuinen. Jos joku tietää, miten tilaisuudesta saisi nettikamerayhteyden muille paikkakunnille, astukaa esiin. Silloin tapahtumassa olisi jo kansainvälisestikin uutta.

Minä viestin tapahtumasta omaan verkostooni, mutta tietoa voi vapaasti ja mielellään jakaa myös muualla.  Jotta Helpassa osattaisiin varautua oikean kokoisella tilalla, mukaan aikovat voisivat laittaa minulle ilmoituksen tulostaan sähköpostiini anu.hopiaÄTgmail.com.

10 thoughts on “”Kuukauden 3. torstai MG tapaaminen”

  1. pe 13.3. mennessä minulle on tullut kolmisenkymmentä ilmoittautunutta tilaisuuteen. Varataan 50 hengen tila, niin ei tule ahdasta. Otto hoitaa striimauksen, joten osallistumaan pääsee myös etänä. Laitan alkuviikosta vielä tarkemman tiedon asiasta.Anu

  2. Miten kävi striimauksen, periaatteessa luulisi että oppilaitoksessa on käytettävissä esim connect pro jos ei muuta.

  3. Pingback: MOLEKYYLIGASTRONOMIA « turisti

  4. Tämähän näyttää hyvältä! Soittelen Oton kanssa & jutellaan tuosta videoinnista. Ainakin Turusta ja Seinäjoelta on esitetty toive osallistua tilaisuuteen etänä. Ehkä myös Kari A Jyväskylästä? Jatketaan…

  5. Innostuinkin aiheesta luennollasi!
    Roihuvuoressa tavataan.Jaan tietoa eteenpäin.
    Innolla mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *