Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
Syksy saapuu, illat pimenevät, tomaatit punastuvat
Tieteellisgastronomisen ruokaklubin syyskausi avataan satokauden merkeissä, kun perehdymme tomaatin kulttuurihistoriaan ja makumaailmaan. Illan aloittaa Hotelli- ja ravintolamuseon amanuenssi Tiina Kiiskinen kertomalla tomaatin rantautumisesta Suomeen. Aistinvaraisessa osiossa harjaannutamme aistimme taas tunnistamaan maku-ulottuvuuksia, tällä kertaa testattavana sarja närpiöläisiä tomaatteja.
Klubimme on avoin kaikille ruoasta kiinnostuneille ja se kokoontuu perinteisesti kolmella paikkakunnalla: Helsingissä (Hotelli- ja ravintolamuseo Kaapelitehtaalla), Turussa (Turun yliopiston Aistikattila- moniaistilaboratoriossa osoitteessa Medisiina D, Kiinanmyllynkatu 10) sekä Seinäjoella (Frami-kampuksella C-rakennuksen 2. kerroksessa Timo-luokassa). Muutoksena aiempaan ilta alkaa jo klo 16.45 ja päättyy 18.45. Tämä hiukan muuttunut ajankohta johtuu Hotelli- ja ravintolamuseon uusista aukioloajoista, sillä museon ovet sulkeutuvat klo 19. Ilmoittautumislinkit jokaiseen tilaisuuteen löytyvät täältä.
Tervetuloa taas kaikki ruoasta kiinnostuneet!