Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
Toukokuun ”Kolmas Torstai” on neljäs torstai
Toukokuun MG tapaaminen Roihuvuoressa (Prinsessatie 1) järjestetään poikkeuksellisesti kuukauden neljäntenä torstaina, koska kolmas torstai on helatorstai ja pyhä, jolloin koulu on kiinni. Tämä onkin kevään viimeinen MG tapaaminen, jotka jatkuvat sitten taas syksyllä.
Tapaamisen tiedot ovat:
Aika: Torstai 28.5.2009 klo 17-19
Paikka: Helsingin palvelualojen oppilaitos (Helpa), Prinsessatie 1, Helsinki (Roihuvuori)
Teema: Miten jääkiteiden koko vaikuttaa jäätelön kokonaismakuun (maku, tuoksu, rakenne, …). Tämä valittiin kesäteemaksi, ja lisäksi se on hyvä (teko)syy leikkiä nestetypellä ja hiilihappojäällä:-)
Tilaisuus on avoin kaikille ruoasta kiinnostuneille. Minä tuon mukanani nestetypen ja hiilihappojään ja Roihiksen opettajat ja oppilaat ovat jälleen lupautuneet mukaan toteutukseen. En uskalla luvata videostriimausta, mutta se järjestetään, mikäli Otto tai joku muu asiaa osaava ehtii paikalle.