MAKKARA ON MAAILMANMAHTI

22 syys
 , ei epäilystäkään.  Tämä käy ilmi muun muassa siitä suunnattomasta määrästä tutkimuksia, joita makkarasta on tehty vuosikymmenten saatossa ja edelleenkin tehdään.  Makkara on ollut osa ruokakulttuuria ainakin muinaisesta Egyptistä asti, eikä sen suosio näytä laantumisen merkkejä.  Miksi pitäisikään. Suomalaiset syövät ... Read more »

Sokerista ja kermavaahdosta

16 touko
Noin parinkymmenen hengen ryhmä kokoontui viime viikolla MGn merkeissä Seinäjoen amkn Kauhajoen yksikköön. 1/2 päivän tilaisuuden tarkoituksena oli valmistella tulevien Kauhajoen Ruokamessujen myytinmurtourakkaa.  Tähän mennessä sähköiseen tietokantaan on kertynyt ehdotuksia testattaviksi myyteiksi reilut 50. Näistä testasimme koemielessä yhden. Nimimerkki ”nainen ... Read more »

Kotimolekyylikokkausta Osa V – Sinappivaahtoa lesitiinin avulla

14 touko
Vaahtojen tulisuus, josta kirjoitin muutama päivä sitten, jäi sen verran kaihertamaan mieltä, että kokeilin tehdä tulista sinappivaahtoa soveltamalla aiemmin kerrotun wasabivaahdon ohjetta. Luontaistuotekaupoista kotimolekyylikokkaajakin saa tehokasta vaahdotus- ja emulgointiainetta – soijalesitiiniä – joka on käytännössä samaa tavaraa kuin mitä molekyylikokkauksen ... Read more »