Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
Tieteellisgastronomiset ruokaklubit jatkuvat myös Helsingissä
Mukavia uutisia myös klubin helsinkiläisille osallistujille: Agronomiliitto tarjosi meille tilan kokoontumispaikaksi, ja Helsingissä kokoonnummekin jatkossa Kasarmitorin kupeessa osoitteessa Agronomitalo Pohjoinen Makasiinikatu 6, 5. krs. Suurkiitos Agronomiliitolle, kun lähditte mukaan yhteistyöhön!
Talven ja kevään 2025 klubitapaamisten päivämäärät ja teemat on myös päätetty. Ne ovat:
- ke 5.2. klo 17-19 – SIPULI
- ke 5.3. klo 17-19 – KASVIÖLJYT
- ke 2.4. klo 17-19 – RAHKA, VIILI JA JOGURTTI
- ke 7.5. klo 17-19 – JÄÄTELÖ
Perinteiseen tapaan tilaisuudet ovat avoimia kaikille ruoasta kiinnostuneille, ja tilaisuuksiin onkin osallistunut aina mukavasti sekä ”vanhoja” että ”uusia” klubilaisia. Koska paikan päälle mahtuu kullekin paikkakunnalle max 20 osallistujaa, tilaisuuksiin on kuitenkin aina ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislinkit tilaisuuksiin kerrotaan ihan lähipäivinä sekä tämän blogin sivuilla että Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Turun yliopiston sivuilla. Tervetuloa taas mukaan!