Nuo rajalliset aistit ihmisen

Kesä jatkuu, mutta kesälomien jälkeen ajatukset suuntaavat väkisinkin syksyyn ja sen aktiviteetteihin.  Niin myös Tieteellisgastronomisessa ruokaklubissa, jonka neljä tapahtumaa on jo aikataulutettu: Syyskuun klubi-ilta keskiviikkona 10.9.2025 klo 17-19 käynnistetään pohtimalla ihmisen aistimaailmaa ja reflektoimalla sitä toisiin maailmoihin.  Tämä toteutetaan yhteistyössä Toisissa Tiloissa -taidekollektiivin kanssa, jonka Humanoiditila-näyttely avautuu Turun Kriittisessä galleriassa 8.8.2025. Lokakuun klubi-ilta keskiviikkona 8.10.2025

KEFIIRIÄ PITÄÄ ODOTTAA VIELÄ KUUKAUSI

Kefiiriä tämäkin Vuoden ensimmäisen klubi-illan teemaksi on valikoitunut kefiiri. Saamme kuulla kahden alan huippututkijan - argentiinalaisen Gabriel Vinderolan ja suomalaisen Seppo Salmisen asiantuntevia luentoja kefiirin (kefiirien) mikroskooppisesta maailmasta, ja pääsemme arvioimaan erilaisia kefiirijuomia, muun muassa eteläamerikkalaista makeaa kefiiriä. Toivottavasti saamme myös kefiirinsiemeniä kotiinviemiseksi. Klubi-illat tapahtuvat sekä Helsingissä että Turussa. Mutta mutta. Vedetään hiukan henkeä tuon

MONIMUOTOINEN

…sellaiseksi suklaa osoittautui joulukuun gastronomis-luonnontieteellisessä MG-klubissamme 10.12.2018. Ja miksei olisi, onhan tällä maailmanmatkaajalla turvanaan ja vahvuutenaan ainakin 5300 vuotta vanha historia, juuret syvällä nykyisen Equadorin maaperässä, kuten tämä The Guardianissa referoitu tuore tutkimus kertoo. Vuosituhansien kuluessa suklaa on muuntautunut tummasta, vaahtoavasta Maya- ja Atsteekkikansojen pyhästä juomasta Konrad van Houtenin keksimän kaakaoprässin (1828) myötä kiinteäksi tummaksi

DIFFUUSIOSTA JA NAKKILIEMESTÄ

Ennen vanhaan, kun Wiljam Pyy oli työelämässä, Helsingin ravintolamaailmassa oli kuulemma tapana todeta että “HOK:ssa tehdään niin mautonta ruokaa, että siellä saadaan nakeistakin maku pois.” Wiljam Popi Pyy kertoi tämän syyskuun ensimmäisen luonnontieteellisen ruokaklubimme illan aluksi, kun kuuli Tatun ensimmäisestä kohtaamisestaan nakkiliemen kanssa nuorena kokkipoikana ravintola Tornissa. Siis sen, kun Torniin tuli lapsiperheasiakkaita, vanhempi keittiömestari

KUPLIA TAI PERUNOITA HUHTIKUUSSA

Oletteko koskaan miettineet, miksi toisinaan kuohujuomalasissa kulpat kohoavat ylöspäin tasaisena virtana, mutta toisinaan esimerkiksi kolmen kuplan sarjoina? Minä olen. Monta kertaa. Viikon päästä maanantaina eli 16.4.2018 kokoonnumme taas luonnontieteellis-gastronomisen MG-klubin merkeissä Stadin ammattiopistolle pohtimaan klubin nimen kuvaamia ilmiöitä. Mikäs tällä kertaa aiheeksi? - kyselin Tatulta.  "Perunoita?", sanoi Tatu, johon minä esitin vastakysymyksen, että

HAPPO KYPSENTÄÄ KYPSÄÄKIN KYPSEMMÄKSI

Testinäytteiteet valmistuvat maaliskuun MG-klubiin Äh, ärsyttävä kaksisisältöinen sanaleikki tuossa otsikossa!  En kuitenkaan raski ottaa sitä pois, joten jääköön siihen muitakin ärsyttämään. Ensinnäkin päätimme Tatun kanssa, että jatkossa MG-klubimme olkoon LUONNONTIETEELLIS-GASTRONOMINEN RUOKAKLUBI.  Sellainen se on varmaankin aina ollut, mutta nyt me hoksattiin se itsekin. Toisekseen, maaliskuun 2018 klubi-tapaaminen oli hieno paikka todeta tämä, sillä

Go to Top