Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

5D Cookbook – nauti kaikilla aisteilla!

Published On: 13.8.20147 CommentsCategories: Kaikki muut

Tänään 13.8.2014 julkaistiin KUMURU-tutkimusprojektimme loppuraporttina Moniaistinen keittokirja eli 5D Cookbook.  Kirjan syntyprosessi oli mielettömän hieno lähes kolmivuotinen rupeama, jossa eri alojen ruoka-asiantuntijat, tutkijat ja taiteilijat tekivät yhteistyötä erilaisissa seminaareissa, työpajoissa ja tapahtumissa. Laskin lopuksi, että yhteistyöhön osallistui tutkijoita, taiteilijoita, tutkijataiteilijoita ja muita ruokaihmisiä Suomesta, Argentiinasta, Ruotsista, Norjasta  ja Iso-Britanniasta.  Hieno kokemus, josta toivottavasti nauttivat muutkin!

Jaa kirjoitus:

7 Comments

 1. Mikko Puttonen 25.8.2014 at 08:53 - Reply

  Hei! Kiitos mielenkiintoisesta kirjasta! Onko tätä mahdollista saada myös pdf:nä jostain?

  • Anu Hopia 1.9.2014 at 16:27 - Reply

   Moi,
   Ei ainakaan tällä hetkellä. Vähän ollaan mietitty, mutta rahasta on vähän pulaa.

 2. ritva Kauppinen 19.8.2014 at 13:20 - Reply

  hei,
  voiko tätä kirjaa ostaa jostain?
  en saa sitä suurennentuksi koneellani, teksti on liian pientä, jotta voisin lukea.
  Jostain syystä ipadile se ei lataudu. ehkä minullaon vanha versio.
  Asia kiinnostaa todella paljon.
  t Ritva Kauppinen

  • Anu Hopia 1.9.2014 at 16:29 - Reply

   Moi, Onpas harmi! Kyllä sen ipadille pitäisi latautua. Laitan viestiä Turun ylipiston porukalle, että josko osaisivat auttaa.

   • Virve Lindqvist 4.9.2014 at 06:32 - Reply

    Hei.
    Ei tosiaan lataudu iPadille vieläkään. Tulee herja: ”This content is meant to be browsed in portrait mode”. Tietokoneella aukeaa, mutta tulostaa ei voi, koska kaikki sivut tulevat saman sivun vasempaan laitaan. Aihe kiinnostaisi kovasti.

    • Anu Hopia 5.9.2014 at 04:35 - Reply

     Moi, Näen tänään Turun yliopiston tiedotuksen edustajia ja kyselen heiltä neuvoa. Ymmärtääkseni tämä onkin sellainen versio, jota ei voi tulostaa. Mulla on mietteissä yrittää hakea josentakin rahoitusta, että saisimme tehtyä siitä myös tulostetun version, mutta se ei tule ihan tähän hätään. Mulla on itsellänikin useimmiten vain tietokone käytössä. Siinä ruutu on aika pieni, mutta lukulaseilla olen saanut sen näkymään luettavassa muodossa. Mutta olet oikeassa, vaikka eletäänkin sähköisessä maailmassa, mikään ei voita printtiä! Teen asialle jotakin, mutta se tulee vähän viiveellä. Sori!!

     • Anu Hopia 6.9.2014 at 06:33

      Oletko kokeillut kääntää tablettia pystyasentoon? Se on kuulemma (Turun yliopistin saaman palautteen mukaan) auttanut ainakin joissakin tapauksissa. Tuo sinun iPadisi herja kuulostaa vähän siltä…

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?