Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
RUOKAVERSTAS SEINÄJOELLA
Ruokaverstas Seinäjoella -projekti jatkuu parhaillaan Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittamana 5/2015-5/2017. Se on nyt saanut oman blogisivunsa osoitteessa http://ruokaverstas.blogspot.fi/. Sinne vain tutustumaan!
Kaikkien syksyn 2014 kolmen Ruokaverstaan materiaalit ovat nyt valmiina täällä blogissa. Toivotamme kaikille osallistuneille hyvää loppuvuotta ja kiitos kun tulitte mukaan!
Seinäjoella toteuttiin syksyn 2014 aikana kolmen ruokaverstaan sarja yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Ruralia Instituutin ja Turun yliopiston kanssa. Ruokaverstaissa oli kussakin yrityskumppani, joista ensimmäinen oli Etelä-Pohjanmaan keittiömestarit, toinen Pirjon Pakari Oy ja kolmas Finnamyl Oy. Ruokaverstaiden sisällöt ovat nyt luettavissa näillä sivuilla. Mukana oli osallistujia Seinäjoelta ja lähialueilta (ruokaharrastajia, opiskelijoita, ammattilaisia…).
I Ruokaverstas 16.09.2014: Kastikkeet makunystyröillä
II Ruokaverstas 01.10.2014: Gluteeniton hapanleipä
III Ruokaverstas 05.11.2014: Tärkkelyksen kemiaa
Lisätietoja: Laila Matikainen (etunimi.sukunimi(ät)seamk.fi).