ONKO VEDELLÄ VÄLIÄ?

Emmi Itärannan Teemestarin kirja johdatteli helmikuun ajatukseni veden äärelle.  Kun vielä tee on ollut yksi klubilaisten teemaehdotuksia, siitäpä hyvä teema maaliskuun MG-klubille.  Veden merkitys teen laadulle. Pitääkö paikkansa, että veden laadun voi tunnistaa teessä?  Että veden tulee olla luontaisesti pehmeää?  Että yön yli seisoneen tai jo kertaalleen keitetyn veden happipitoisuus on liian alhainen, jolloin teen

KAHVILLA PAULIGILLA

Lokakuun 2015 MG klubi kävi kahvilla Pauligin koulutustiloissa, jossa saimme nauttia paitsi kahvista, myös siihen liittyvästä luennosta kahvin paahtamisen kemiasta, jonka meille tarjoili Karla Koullias Pauligilta. Minun kiitolliseksi tehtäväksi jäi tarinan kirjaaminen tähän blogipostaukseen.  Se on tällainen: Raaka kahvipapu on suurelta osin ruohonmakuista hiilihydraattia Jos raakakahvista uuttaisi juoman, saisi aikaan sekä väriltään että

TERVETULOA KAHVILLE!

Toisin kuin ensi maanantaina Pauligilla tässä kuvassa kahvi ei ole pääasiassa. Varsin laadukas kupillinen espressoa oli tämäkin, joka saatteli matosuklaajälkiruokaa makunystyröilleni. Mutta millaiselle? Se selviää vasta paikan päällä maanantaina 27.10.2015 Pauligin paahtimon tiloissa ja kehityspäällikkö Karla Koulliasin esittelemänä. Odotan innolla Karlan johdatusta kokeilevaan kahvin maistoon, jonka jälkeen sitten pohditaan perinteiseen tapaan jotakin gastronomista

POHDITAAN NORJAN JA SUOMEN VÄLISTÄ MG YHTEISTYÖTÄ…

Oluen merkeissä, tietty ... ensi keskiviikkona 10.6.2015 klo 18 Bryggeri-pubissa Sofiankadulla.  Vuoden ryhmässämme ollut Erik Fooladi Norjasta lähtee takaisin kotio ja Erikin kanssa ollaan juteltu josko voitais järjestää yhteisiä sessioita ensi syksynä Norjan ja SUomen välillä.  Tästä jutellaan samalla kun vietetään Erikin läksiäisiä.  Tervetuloa kaikki!

2015-08-25T15:14:47+03:005.6.2015|Juomat|0 Kommenttia

MAITOA, MAITOA JA MAITOA

Maito vaahtosi kevään viimeisessä MG klubissa Valiolla Kevään viimeinen MG-klubi-ilta vietettiin Valiolla ja tietysti maidon merkeissä.  Vasta kotiin saavuttuani tajusin, kuinka yksinkertaisen nerokas aine maito on.  Siinä kaikki kiertyy kolmen ainesosan ympärille:  rasvan, heran ja kaseiinin.  Esimerkiksi: jos haluat hyvää cappucchinovaahtoa, pidä huoli herasta, mutta jos mielit pohjaanpalamatonta maitoa, poista hera. No, tuo

2015-08-26T11:30:46+03:0024.5.2015|Juomat, Maitotuotteet|2 Comments
Go to Top