Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Joulukuussa molekyylimarmeladia ja yllätystasting

Published On: 5.12.20210 CommentsCategories: Yleinen
Tämä on kesäistä porkkanaspagettimarmeladia, mutta eiköhän Tatu ja Jaakko kehitä meille vähän jouluisempia makuja.

Vuosi 2021 on luonnontieteellis-gastronomisessa klubissakin mukava lopettaa makeisiin ja ehkä hieman humalluttaviinkin tunnelmiin.

Loput kertookin sitten jo otsikko. Tarkemmin sanottuna:

  1. Pohdimme hiukan hyytelöitymisen kemiaa, jonka jälkeen tutustumme joihinkin molekyylikokkauksen tuomiin hyytelöintiaineisiin. Saadaan toivottavasti sekä tehdä että kotiin tuliaisiksi reseptejä jouluisiin molekyylimarmeladeihin.
  2. Saamme varmaankin myös vieraaksemme argentiinalaisen tutkijan, joka tuo meille yllätystastingin. Siitä en kerro enempää.

Kokoonnumme vuoden viimeiseen luonnontieteellis-gastronomiseen ruokaklubiin maanantaina 13.12.2021 klo 17-19 kahdessa paikassa: Helsingissä Stadin ammattiopistolla Roihuvuoressa osoitteessa Prinsessantie 2 ja Turussa Turun yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10.

Helsingissä vetäjinä perinteisesti Anu Hopia ja Tatu Lehtovaara, ja Turussa melkein yhtä perinteisesti Pauliina Ojansivu ja Jaakko Räkköläinen. Helsinkiin ei tarvitse ilmoittautua, mutta Turun tapahtumaan tulee tietoa Flavorian fb-sivulle. Turun osalta kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä Pauliina Ojansivuun (pauliina.ojansivu(ät)utu.fi).

Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet klubilaiset!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?