Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

KATASTROFEJA

Parsa keitetään vedessä ja tarjoillaan rasvaisen hollandaise-kastikkeen kanssa. Mitä makuja heitettiin veden mukana pois - tätä tutkitaan kevään viimeisessä MG klubissa 21.5.2012. Tervetuloa taas kaikki uudet ja vanhat!

Sekä tämä blogi että sen pitäjä ovat olleet viime aikoina erinäisten katastrofien kourissa.  Yhtäällä on blogi tyhjentynyt vanhoista postauksista (ja jäljelle jääneetkin ovat kärsineet ulkonäkövaurioita) ja toisaalla blogin pitäjä on tehnyt retken auton etupuskurista suojatien kautta Töölön tapaturma-asemalle (kiitos vaan sinne Töölööseen hienosta hoidosta!) ja sieltä vihdoin kotiin toipumaan.

Tosi harmi, että blogin arkisto tuhoutui, mutta se oli toisaalta niin sotkuinen, ettei sieltä löytänyt kumminkaan mitään.  Ja sanojahan maailmaan mahtuu, kirjoitetaan niitä lisää!

Mutta nyt on elämä taas mallillaan ja jatketaan entiseen tahtiin.  Tai ehkä ei ihan entiseen, sillä aion keskittää kirjoitusharrastukseni enemmänkin kirjan kirjoittamiseen ja jättää blogia vähemmälle.

MG klubin kuulumiset kuitenkin kerrotaan niin kuin aina ennenkin:

Toukokuun MG klubi kokoontuu perinteisesti kuukauden kolmantena maanantaina eli 21.5.klo 17- Helsingin palvelualojen oppilaitoksen tiloissa os. Prinsessantie 2 Helsingin Roihuvuoressa.  Kevään teemana on yhtäältä parsa, toisaalta aineiden rasva- ja vesiliukoisuus.

Aihe syntyi, kun Luomon Jouni Toivanen vieraili samassa radio-ohjelmassa (Ajankohtainen Ykkönen/molekyyligastronomiaa) kuin minäkin puhumassa – mistäs muusta kuin molekyyligastronomiasta.  Jouni pohdiskeli jutussa parsan aromiaineiden liukoisuutta veteen ja rasvaan ja siitäpä saatiinkin loistava aihe parhaaseen parsa-aikaan.

Pohdimme siis parsan (ja miksei muidenkin kasvisten) maku- ja aromiaineiden liukoisuutta veteen ja liukoisuutta rasvaan ja selvitämme, mitä se vaikuttaa lopputulokseen. Koeasetelmaa en vielä paljasta, mutta 21.5.2012 MG klubissa on siis luvassa parsaa.

Tervetuloa mukaan taas kaikki uudet ja vanhat osallistujat! Vanhat osaavat varmaan perille Helpan koekeittiöön.  Uudet noudetaan noin klo 17 Helpan pääoven aulasta (os. Prinsessantie 2, Helsingin Roihuvuori)

 

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?