Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
KEFIIRIÄ PITÄÄ ODOTTAA VIELÄ KUUKAUSI
Vuoden ensimmäisen klubi-illan teemaksi on valikoitunut kefiiri. Saamme kuulla kahden alan huippututkijan – argentiinalaisen Gabriel Vinderolan ja suomalaisen Seppo Salmisen asiantuntevia luentoja kefiirin (kefiirien) mikroskooppisesta maailmasta, ja pääsemme arvioimaan erilaisia kefiirijuomia, muun muassa eteläamerikkalaista makeaa kefiiriä. Toivottavasti saamme myös kefiirinsiemeniä kotiinviemiseksi.
Klubi-illat tapahtuvat sekä Helsingissä että Turussa.
Mutta mutta. Vedetään hiukan henkeä tuon koronatilanteen kanssa, ja jätetään tammikuun klubi-ilta väliin. Niinpä kefiirikestit saavat odottaa helmikuulle. Seuraava klubi-ilta siis toivottavasti helmikuun toisena maanantaina eli 14.2.2022. Pysykää terveinä!