KEFIIRIHELMIEN HELMIKUU

6 helmi
Tämä kefiirihelmien kuva löytyy Wikipediasta, kuvaajana A. Kniesel

Mitä sinulle tulee mieleen kefiiristä?  Vähän piimän tapainen, mutta kirpeämpi, vähän vetisempi juoma? Jotenkin sellainen 80-luvun juttu?  1980-luvun siis.

Kefiiri on kuin kombucha: se pulpahtaa esiin aina parinkymmenen vuoden välein.  Kefiirissä ja kombuchassa on muutakin yhteistä:  molemmat syntyvät bakteeri- ja hiivayhteisön yhteistyönä, joka paitsi fermentoi hiilihydraattipitoisen nesteen – maidon tai sokeroidun teen – myös tuottaa yhteisölle kiinteän kasvualustan.  Kefiiriyhteisö helmiä ja kombuchayhteisö nahkaa.  

Tai noh, annetaan asiantuntijan kertoa….

Helmikuun 2022 luonnontieteellisgastronomisessa ruokaklubissa (MG-klubi) maanantaina 14.2.2022 perehdytään kefiirin maailmaan.  Saamme kuulla argentiinalaisen kollegan, ystävän, kollegan ja fermentoinnin asiantuntijan Gabriel Vinderolan luennon kefiirin mikrobiologiasta. Koska Gabriel on Argentiinassa, luento tulee tietty videolta.  Lisäksi tutustutaan maistaen muutamaan erilaiseen kefiiriin ja mietitään, mikä siinä kefiirissä on niin erikoista.

MG-klubi pidetään maanantaina 14.2.2022 Turussa yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10.  Ajankohta on tuttu klo 17-19.  Klubi-iltaa voi seurata myös zoomin välityksellä linkistä  https://utu.zoom.us/j/69844909263.  

PS. Tatu on siirtynyt töissä uusiin hommiin, eikä enää pysty olemaan säännöllisesti mukana klubi-illoissa.  Niinpä me tässä etsiskellään Helsingin seudulta uutta kokoontumispaikkaa.  Ehdotuksia otetaan vastaan!

Yleinen

2 thoughts on “KEFIIRIHELMIEN HELMIKUU

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *