Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
KYLMÄ PANNU KAUNISTAA
Syksyn ensimmäinenMG klubi käynnistyi mittausten ja maistamisten merkeissä, kun vertasimme kalan paistumista kylmällä ja kuumalla pannulla. Eksperimentti näytti häkellyttävää ”Kylmä pannu parempi” -tulosta. Laitan lisää tekstiä perjantaina, kunhan saan pari ruuhkanpoikasta purettua.
![Paistetaan kalaa kylmällä pannulla](https://i0.wp.com/molekyyligastronomia.fi/wp-content/uploads/2014/09/Paistetaan-kalaa-kylmällä-pannulla-300x225.jpg?resize=300%2C225&ssl=1)
Tämä tulos hätkähdytti. Molemmilla tavoilla kalan pinta sai kauniin rapean pinnan, mutta mutta..... Lisäksi painohävikit vihjasivat siihen suuntaan, että kylmällä pannulla painohävikki oli pienempi.
Lokakuun klubi-ilta on sitten Elektroluxilla, jossa on savustusvehkeet. Taidetaan jatkaa kalalla…