Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

OMENAPIIRAKKAA ILMAN OMENAA

Published On: 9.10.20121 CommentCategories: MG-klubi eli Kuukauden Kolmas Maanantai

Näistä aineista syntyy omenapiirakka ilman omenaa

Se olkoon seuraavan MG klubin keskiössä.  Lokakuun MG klubin aluksi teemme omenapiirakkaa kahdella tavalla:  omenoilla ja ilman.

Siinä maistellessa pohdimme, mikä tekee omenapiirakasta omenapiirakan?  Onko se makua, tuoksua vai rakennetta?  Jos vain saan tislauslaitteeni pystytettyä Kellohalliin, tislaamme myös omenan maun ja tuoksun kahteen eri kippoon.  Sen avulla on hyvä demota maun ja tuoksun vuoropuhelua.

Suolakekseistä, sokerista, omenahaposta, kanelista, niistä on omenapiirakat tehty!

Vai syntyykö paras omenapiirakka hyvästä tarinasta?  Tarina avautuu illan kuluessa.  Teema on tällä kertaa ehkä lähempänä filosofiaa kuin luonnontiedettä, mutta se ehkä sopii pimenevään syksyyn.

Lokakuun 2012 MG klubikokoontuu Teurastamon Kellohallissa maanantaina 15.10.2012 klo 17-. Tervetuloa taas kaikki tutut ja tuntemattomat!

Turun Kirja- ja ruokamessuilla tätä jo kerran testattiin. Yhtä hyvin kelpasivat omenallinen...

...ja omenaton versio messukävijöille.

Jaa kirjoitus:

One Comment

  1. […] Unileverillä, jonne olin leipaissut Sitruuna- tai omenapiirakan. Resepti mukaili taannoista ”Omenapiirakka ilman omenaa” –reseptiä, jossa omenan rakenne ja makumaailma saatiin aikaan suolakekseillä ja […]

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?