Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
TG-KLUBIN SYKSYN 2022 OHJELMAA
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi on kesätauolla elokuun loppuun saakka. Syyskuussa klubi-illat jatkuvat kuitenkin totuttuun tapaan kahdessa paikassa, eli Helsingissä Hotelli- ja ravintolamuseon tiloissa Kaapelitehtaalla, ja Turussa yliopiston Aistikattila-moniaistilaboratoriossa. Turun ja Helsingin välillä on etäyhteys, jonka sujuvuutta kehitetään jatkuvasti paremmaksi. Esitykset pidetään jommassakummassa päässä ja välitetään videon välityksellä sitten siihen toiseen paikkaan. Kunkin tapaamisen näytteet arvioidaan samanaikaisesti molemmissa paikoissa, ja tulokset kulkevat nekin videon välityksellä samanaikaisesti molempiin tilaisuuksiin.
Klubi kokoontuu aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17–19. Myös teemat on alustavasti sovittu ja ne ovat:
• Keskiviikko 7.9.2022 klo 17–19 teemana kasviproteiinit
• Keskiviikko 5.10.2022 klo 17–19 teemana perunalastut
• Keskiviikko 2.11.2022 klo 17–19 teemana vierailu Turussa
• Keskiviikko 7.12.2022 klo 17–19 teemana tulevaisuuden ruoka
En tahallaan kerro tuon enempää teemoista, jotta jäisi tilaa mielikuvitukselle, enkä spoilais mukavia yllätyksiä. Laitan tarkempia tietoja klubi-illoista sitten viikkoa tai kahta ennen kutakin tapaamista.
Perinteisesti jokaiseen tapaamiseen mahtuu 15–20 osallistujaa molempiin paikkoihin, paikat täytetään aina ilmoittautumisjärjestyksessä. Linkit ilmoittautumisiin laitetaan sitten varsinaisiin postauksiin.
Leppoisaa kesää kaikille!