Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

Väriä elämään

Voisiko ruokapöydän antimet tuoda vaihtelua talven värimaisemaan?

Valkeuden laskeutuessa koko Suomen ylle joulukuun 2023 tieteellisgastronominen ruokaklubi keskittyy väreihin.

Silmillämmehän me ensimmäiseksi ruoan maistamme, ja väitetään, että teemme päätöksen ruoan laadusta jo ensimmäisen 30 millisekunnin aikana.

Onko tämä totta? Sitäkin pohdimme vuoden viimeisessä tieteellisgastronomisessa ruokaklubissa, joka kokoontuu samanaikaisesti Turussa, Helsingissä ja Seinäjoella.

****************************************************

Joulukuun 2023 TG-klubitilaisuus järjestetään keskiviikkona 13.12.2023 klo 17-19 jälleen kolmella paikkakunnalla, joihin jokaiseen mahtuu 20 osallistujaa.  Jokaiseen paikkaan on omat ilmoittautumislinkkinsä tähän malliin:

  1. Turkuun Aistikattila-moniaistilaboratorioon osoitteeseen Kiinanmyllynkatu 10, johon ilmoittautumislinkki löytyy täältä https://www.flavoria.fi/ruokaklubi/
  2. Helsinkiin Hotelli- ja ravintolamuseoon Kaapelitehtaalle, ilmoittutumislinkit täältä https://hotellijaravintolamuseo.fi/nayttely/tieteellis-gastronominen-klubi/
  3. Seinäjoelle Framin kampukselle FramiC, 2. krs, Timo-luokka, ilmoittautuminen tämän linkin takaa https://epky.fi/kesayliopisto/kurssi/2241/ruokaklubi-leipa/

Tervetuloa kaikki värikkään pöytämme äärelle jakamaan kokemuksianne ja ajatuksia ruoan väreistä kanssamme!

 

 

 

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?