KEVÄT LOPPUU JA KESÄ ALKAA KEPEÄSTI VAAHDOTEN

10 touko

Vaahto on teemana toukokuun MG klubissa. Miten kupla vangitaan?

Kevään viimeinen MG klubi vietetään maidon parissa ja Valiolla vieraillen.  Huhtikuun klubi-illassa esitettiin toivomus sukeltaa cappuchino-vaahdon syövereihin.

Sitä ennen kuitenkin Valion tuotekehitys lupasi kertoa meille maidon pohjaan palamisen saloista.  Isäntien suunnalta myös vihjattiin, että kohta maito ei enää pala pohjaan lainkaan.

Tätä me odotamme mielenkiinnolla ja saamme siitä hyvän intron maidon kemiaan.  Sen jälkeen päätetään yhdessä, minkälainen on täydellinen cappuchinovaahto.  Miettikää sitä jo etukäteen.

Minä en nimittäin sitä tiedä.   Kuinka tiivis sen pitää olla?  Kuinka kermainen?  Vaiko päinvastoin kevyt ja katoava kuin poutapilven viimeinen haihtuva taivaalla?  Pitääkö siitä jäädä viikset ylähuuleen?

Sen jälkeen käydään muistin virkistämiseksi läpi maitotuotteiden vaahdot ja niiden kemia.  Miksi kermassa pitää olla vähintään 37 % rasvaa ennen kuin se muodostaa pysyvän vaahdon?  Entä miksi rasvaton maito vaahtoaa, mutta kevytmaito ei?  Paitsi jos sitä kuumentaa.  Näihin kysymyksiin liittyvää kemiaa luvassa.

Lopuksi tehdään yhdessä muutamat erilaiset cappuchinovaahdot ja äänestetään kesän paras.

****************************************************************

Toukokuun MG klubi vietetään maanantaina 18.5. klo 17 – Valion T&K rakennuksessa M4 osoitteessa Meijeritie 6.  Ilmoittautukaa perinteisesti etukäteen, jotta osaan ennakoida osallistujien määrän Valiolle.  Noin 20 mahtuu mukaan.  Kiitokset jo etukäteen emännällemme Jarna Tanskaselle. Odotamme mielenkiinnolla, palaako maito pohjaan!

 

Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *