Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

MARENKIA MARENKIA JA MUUTA MAKIAA

Tästä tutusta asetelmasta eli valkuaisvaahdosta lähtee tämä maaliskuinen MG klubikin käyntiin

Maaliskuun MG klubi livahtikin lähietäisyydelle ihan varkain lomaviikon katveessa.  Sehän on jo ensi maanantaina  eli 13.3.2017!  Tapaamme silloin E Ahlströmin tiloissa osoitteessa Elimäenkatu 29.  Kiitokset jo etukäteen Maria Plantingille, joka on taas lupautunut meitä emännöimään!

Marian toivomuksesta perehdymme nyt marengin kemiaan.  Tatu ja muut gastrogurut kertovat meille marengin historiasta  ja erilaisten marenkilaatujen soveltuvuudesta patisserieavaruuden eri ulottuvuuksiin.  Minä käyn läpi marengin kemiaa eli minkälaista kemiaa vispilän vipellyksessä tapahtuu, kun kananmunan valkuainen muokkautuu ensin kuplakasaksi ja kypsyy sitten sokerin kanssa ja lämmön vaikutuksesta kiiltäväksi, kestäväksi marenkivaahdoksi – italialaiseen tai sveitsiläiseen tyyliin.  Sokkotesteissä sitten vertaamme … tai jätänpä kertomatta.

Tervetuloa taas tutut ja tuntemattomat ruokaharrastajat!  Tällä kertaa kuitenkin pyydän ilmoittautumaan mukaan sähköpostiosoitteeseeni, sillä vierailukäynnille mahtuu max 20 klubilaista.

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?