Molekyyligastronomia

Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.

PÄÄSIÄISENÄ KOTOILLAAN JA TEHDÄÄN KOTIJUUSTOA

Published On: 7.4.20200 CommentsCategories: Yleinen
Tässä juustoutuu ternimaito renniinientsyymin avulla. Pääsiäiseksi teen munajuustoa, joka juustoutuu piimän ja lämmön avulla. Sen kemiasta ajattelin kirjoittaa pääsiäisen jälkeen.

Koska MG-klubi-illat näyttävät nyt peruuntuvan kevään osalta, laitanpa tänne omia jorinoitani. Kirjoitin tuossa Palmusunnuntaina kolumnin kotijuustosta, ja päätin samalla tehdä sellaisen myös meille pääsiäispöytään. Tuonne kolumniin on koottu ihan lyhyesti myös erilaisten kotijuustojen kemiaa, mutta laitan sitä vähän tarkemmin tänne blogiin samalla, kun raportoin, miten onnistuin. Kertokaa tekin omista juustokokeiluistanne! Hyvää pääsiäistä, pysykää terveenä!

Jaa kirjoitus:

Leave A Comment

KEMIAA KEITTIÖSSÄ

Molekyyligastronomia-blogin lukijoille erikoishintaan 25 e+pk! Tilaa osoitteesta info@stimulusconsulting.fi Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruuan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?