Molekyyligastronomia
Blogin pitäjä Anu Hopia on elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Turun yliopistossa. Kirjoittanut ja luennoinut kokkauksen kemiasta 1990-luvun puolesta välistä.
SCIENCE OF SHAKEN OR STIRRED (korjattu 4.4.2022 alkoholiton testijuoma ginimartiniksi)
James Bond halusi Vodka Martiininsa aina ravistettuna – ”shaken, not stirred”, ja tämä lienee yksi cocktail-maailman eniten tutkituista ohjeista. Cocktail-maailmaan mekin sukellamme huhtikuun tieteellis-gastronomisessa TG-klubissamme Helsingissä ja Turussa keskiviikkona 6.4.2022 klo 17-19.
Illan avaa Hotelli- ja ravintolamuseon johtaja Anni Pelkonen kertomalla kotimaisesta cocktail-historiastamme. Tämän jälkeen sukellamme Turun yliopiston väen johdattamana tuohon kuuluisaan Shaken, not stirred -väittämään sekä teoreettisesti että aistinvaraisesti asiaan perehtyen. Elintarvikekehityksen professori Anu Hopia johdattelee aiheen teoriaan Helsingin päädystä, ja koordinaattori Pauliina Ojansivun tiimi Turussa hoitaa tuotteiden aistinvaraisen arvioinnin.
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Turun yliopiston kesken. Helsingin ja Turun välillä on videoyhteys. Helsingissä tilaisuus pidetään Kaapelitehtaalla Hotelli- ja ravintolamuseon tiloissa osoitteessa Kaapeliaukio 3, G-porras. Hotelli- ja ravintolamuseoon ilmoittaudutaan ennakkoon museon kotisivuilla. Mukaan mahtuu tällä kertaa vain 15 ensin ilmoittautunutta, joten kannattaa olla nopea. Turussa kokoonnumme Turun yliopiston Medisiina D-rakennuksessa Aistikattila-moniaistilaboratoriossa osoitteessa Kiinanmyllynkatu 10. Myös Turkuun pyydetään ilmoittautumaan osoitteessa https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=12498.