SIPULI – SAATANASTAKO ON VAIKO PYHÄN HENGEN LÄHETTI?

Raikas sipulin lemu leijaili keskiviikkona 5.2.2025 Seinäjoella Frami C-kampuksen käytävillä, Helsingissä Agronomitalon portaikossa ja Turussa Medisiina D-kampuksen aulassa aukaisten kaikkien noin viidenkymmenen osallistujan sieraimet talviflunssan tukkoisuudesta.  Vuoden ensimmäisen tieteellisgastronomisen klubi-illan näytteet oli juuri leikattu ja suljettu purkkeihin odottamaan arviointia. Ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen MTK:lta avasi myös mielemme vastaanottavaiseksi sipulille edellisellä viikolla vietetyn sipuliviikon hengessä. Sipuli on

2025-02-14T16:40:05+03:0013.2.2025|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia

Vuoden 2025 TG-klubit alkavat kevyesti itkeskellen

Vietämme parhaillaan kansallista sipulin teemaviikkoa, ja sipulilla aloitamme myös Tieteellisgastronomisen vuoden 2025. Alkanut vuosi pitää sisällään jälleen kahdeksan TG-klubien iltaa aina kuukauden 1. keskiviikkona:  kevään aikana helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuussa sekä syksyllä syys-, loka- marras- ja joulukuussa.  Jokaiseen iltaan on valittu ajankohtainen teema, jota lähestytään kolmesta suunnasta - kulttuurin, luonnontieteen ja aistinvaraisen kokemuksen kautta.

Marjojen marraskuu

Tieteellisgastronominen ruokaklubimme toteuttaa marraskuun 2024 klubi-illan yhteistyössä Helsingin yliopiston yhteistyökumppaneiden kanssa.  Helsingissä kokoonnutaankin poikkeuksellisesti Tiedemuseo Liekissä. Yhteisen ideoinnin päätteeksi teemaksi valikoituivat marjat.  Ilta etenee vanhaan malliin siten, että ensin kuulemme kulttuurihistoriallisen esityksen marjoista Suomessa.  Sen pitää Tiedemuseo Liekin näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski. Aistinvaraisessa arviointiosuudessa tutustumme yhden tutun, joskin ristiriitaisia tunteita herättävään marjamme flavoriprofiiliin, jonka jälkeen minä

SYKSYN UMAMISET TOMAATIT OVAT MARJOJA

Syksyn alun kunniaksi aloitimme klubi-illan Nanna Rintalan Virgin Mary-drinksuilla. Yleisön toivomuksesta tässä resepti: 1 l Marli Natur tomaattimehua, 8cl sitruunanmehua, 24 tippaa tabascoa, 16 tippaa Worcesterinkastiketta suolaa ja mustapippuria myllystä (8 hieraisua) jokaiseen lasiin pala varsiselleriä "sekoitustikuksi". Sekoita kylmät aineet toisiinsa kannussa ja annostele. Tarjoile jäiden kanssa (mitä emme kyllä pystyneet klubi-illassa toteuttamaan) 1

2024-09-12T12:04:04+03:0012.9.2024|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia

Syksy saapuu, illat pimenevät, tomaatit punastuvat

Syksyn ensimmäisessä tieteellisgastronomisessa klubi-illassa sukellamme tomaattiin Tieteellisgastronomisen ruokaklubin syyskausi avataan satokauden merkeissä, kun perehdymme tomaatin kulttuurihistoriaan ja makumaailmaan. Illan aloittaa Hotelli- ja ravintolamuseon amanuenssi Tiina Kiiskinen kertomalla tomaatin rantautumisesta Suomeen.  Aistinvaraisessa osiossa harjaannutamme aistimme taas tunnistamaan maku-ulottuvuuksia, tällä kertaa testattavana sarja närpiöläisiä tomaatteja. Klubimme on avoin kaikille ruoasta kiinnostuneille ja se kokoontuu perinteisesti

2024-08-27T08:12:26+03:0027.8.2024|Kasvikunnan tuotteet|0 Kommenttia

TUOKSUVA TOUKOKUU

Mitä mausteita löytyy kaapistasi?  Tiedätkö, milloin ne rantautuivat Suomeen? Muistatko, miltä ne tuoksuvat ja mitä tuoksut sinulle kertovat?  Tule haistamaan, kertomaan ja kuulemaan kevään viimeiseen Tieteellisgastronomiseen ruokaklubiin Helsinkiin, Turkuun tai Seinäjoelle! Kokoonnumme jälleen 15.5.2024 kl0 17-19 kolmella paikkakunnalla tällä kertaa teemana yrtit ja mausteet. Ilmoittautumislinkit tilaisuuksiin löytyvät perinteisesti täältä.  Tervetuloa!  

Go to Top