NOLO NAPOLILAINEN

Oh-hoh, jos tietäisivät, niin nyt sanoisivat napolilaiset, että kyllä ei pitäisi päästää amatöörejä pizzantekoon. Me nimittäin MG-klubilla päätimme ottaa lokakuun koleutta lämmittämään lämpimän, juureen leivotun leivän, johon otimme esimerkiksi napolilaisen pizzan. Tarkemmin ottaen sen, miten pitkä nostatusaika vaikuttaa leivän aistinvaraisiin ominaisuuksiin, lähinnä aromiin ja makuun. Tatu oli pistänyt jo edellisviikon perjantaina ensimmäisen taikinan jääkaappiin muhimaan.

2018-10-21T16:43:53+03:0021.10.2018|Leipominen|4 Comments

ONKO SE NAPOLILAINEN MAINEENSA VEROINEN?

Tämä on oikeasti pullataikina, minkä proleipoja kyllä heti huomaa. Siksi en yritäkään huijata, ja väittää, että tämä olisi pizzataikina, joka on lokakuun klubi-illan aihe.  Lokakuussa ilmat kylmenee ja ihminen haluaa  jo lämmitellä.  Niinpä valitsimmekin lokakuun  MG-klubin aiheeksi lämpimän  leivän. Tai jos ei nyt ihan leipää, niin lämpimän pizzan kumminkin. Helsinkiin ja miksei  muuallekin

2018-10-03T18:19:44+03:003.10.2018|Leipominen|0 Kommenttia

TEE TÄSSÄ SITTEN PULLATIEDETTÄ!

Näin valmistuu pulla kardemummakauneuspilkulla Tuoreen pullan tuoksu suhahtaa nuolena suoraan aivojen tunteita säätelevään keskukseen. Se ei kysele, että saako tulla, vaan kiepauttaa sinut muistoissa suoraan niihin lapsuuden kaikkein ihanimpiin hetkiin. Sellaisiin, joissa tulit nenänpää kylmästä kipristellen sisään ulko-ovesta, potkaisit kumpparit nurkkaan ja näit keittiön ovenraosta, kuinka äiti kaatoi lasiin kylmää maitoa.   Haju oli

PULLALLA SYKSYYN

Naputtelin juuri kohta julkaistavan kirjamme (Hyppysellinen tiedettä, Gaudeamus) kiitoksiin tekstin: Monia muitakin meidän on kiittäminen panoksesta tähän kirjaan. Niitä olette erityisesti kaikki MG-klubin osallistujat ja isännät, jotka olette kiinnostuksellanne ja aktiivisella osallistumisellanne ohjanneet meitä mielenkiintoisten kysymysten ja tiedon äärelle. Paitsi että tapaamiset ovat olleet erittäin hauskoja ja virkistäviä, teidän ansiostanne klubi-iltojen keskusteluissa on syntynyt yksi jos

MARENKIA MARENKIA JA MUUTA MAKIAA

Tästä tutusta asetelmasta eli valkuaisvaahdosta lähtee tämä maaliskuinen MG klubikin käyntiin Maaliskuun MG klubi livahtikin lähietäisyydelle ihan varkain lomaviikon katveessa.  Sehän on jo ensi maanantaina  eli 13.3.2017!  Tapaamme silloin E Ahlströmin tiloissa osoitteessa Elimäenkatu 29.  Kiitokset jo etukäteen Maria Plantingille, joka on taas lupautunut meitä emännöimään! Marian toivomuksesta perehdymme nyt marengin kemiaan.  Tatu

ESIÄITIEN ESITAIKINAPULLA

Saa vaivata, sanoi taikina! Vehnäjauhopussin kyljessä on pullan pikaohje: Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sekoita hyvin. Lisää sitten suola, sokeri ja kardemumma, sekä kanamunat. Sekoita. Lisää sitten joukkoon jauhomäärästä noin puolet. Sekoita hyvin ja tasaiseksi. Sulata margariini ja lisää sitten sekaan. Lisät loput jauhomäärästä vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä taikina liinalla

2016-01-17T20:49:39+03:0017.1.2016|Leipominen|0 Kommenttia
Go to Top